Astrologie 

Finalul anului 2020 aduce conjuncție dintre Jupiter și Saturn

Astronomii folosesc cuvântul conjuncție pentru a descrie întâlnirile de planete și alte obiecte de pe cupola cerului nostru. Ei folosesc termenul de mare conjuncție pentru a descrie întâlnirile celor două mari lumi din sistemul nostru solar, puternicul Jupiter și glorioasa planetă inelată Saturn.

Următoarea mare conjuncție dintre Jupiter și Saturn va fi 21 decembrie 2020. Această dată este, întâmplător, data solstițiului din decembrie. Va fi prima conjuncție Jupiter-Saturn din anul 2000 și cea mai apropiată conjuncție Jupiter-Saturn din 1623, la numai 14 ani după ce Galileo a realizat primul său telescop. La cel mai apropiat nivel, Jupiter și Saturn vor fi la doar 0,1 grade distanță. Este doar 1/5 din diametrul lunii pline.

Combinația Jupiter-Saturn extra-strânsă din 2020 nu va mai fi potrivită până la conjuncția Jupiter-Saturn din 15 martie 2080.

Dar nu așteptați până în decembrie pentru a începe să urmăriți aceste lumi. Sunt vizibili în seara asta și în fiecare seară – aproape unul de celălalt pentru restul anului 2020 – o priveliște atrăgătoare și care extinde mintea!

De la marea conjuncție de acum 20 de ani, Jupiter și Saturn erau aproape de soare pe cerul nostru și erau greu de observat.

În noiembrie, Jupiter și Saturn se remarcă prin apropierea lor una de cealaltă și se află pe cer când întunericul cade.

Până în decembrie, Jupiter și Saturn vor fi în continuare ușor vizibile.

Veți recunoaște cu ușurință Jupiter și Saturn, de acum până la sfârșitul anului. Jupiter este mai strălucitor decât orice stea. Saturn nu este la fel de strălucitor ca Jupiter, dar este la fel de strălucitor ca cele mai strălucitoare stele și strălucește cu o culoare distinctă aurie. De asemenea, Jupiter este lângă Saturn! Saturn este chiar la est de Jupiter, pe cupola cerului. Spre deosebire de stelele care sclipesc, Jupiter și Saturn strălucesc constant.

În această lună – în perioada în care luna a trecut pe lângă Jupiter și Saturn (aproximativ 16 noiembrie – 21 noiembrie) – cele două planete gigant gazoase sunt la o distanță de aproximativ 3 grade.

În luna următoare – din 21 noiembrie până în ziua conjuncției, 21 decembrie – Jupiter va călători cu aproximativ 6 grade și Saturn cu 3 grade pe cupola cerului. Această mișcare va însemna că Jupiter acoperă decalajul de 3 grade dintre el și Saturn.

Leave a Comment