Tehnologie 

Infinity Cache de la AMD este MVP-ul din seria RX 6000

Introdus cu arhitectura RDNA 2, Infinity Cache este un nou sistem de cache care funcționează alături de interfața de memorie GDDR6 atât în ​​RX 6800 XT, cât și în RX 6800. Este o afacere destul de mare și pentru AMD, inginerii săi relatând că este cheia la deblocarea performanțelor de jocuri de la 1080p la 4K, unde era mare nevoie.

Așezat chiar lângă partea principală a clusterului de nuclee de calcul din cadrul GPU Navi 21 al AMD, Infinity Cache acționează în esență ca un magazin de memorie mic, dar eficient. Este situat între cache-urile L1 și L2 mai mici, de asemenea pe GPU în sine, și memoria GDDR6 și DDR4 mai largă off-chip, pe PCB și în PC în sine.

Și motivul acestei noi abordări a cache-ului grafic? Mi s-a spus că totul vine din dorința echipei de ingineri de a evita utilizarea unui autobuz de memorie super-scump de 512 biți. Probabil că asta ar fi fost altfel necesar pentru a menține GPU-urile Big Navi în contact cu rivalii lor Nvidia. După cum sa dovedit, RX 6800 XT și fratele său mic sunt adesea mai mult decât un meci pentru RTX 3080 și respectiv RTX 3070, iar memoria Infinity Cache este un motiv important.

Related posts

Leave a Comment