Tehnologie 

Cum sa-ti stergi contul de facebook?

Ștergerea contului vostru de Facebook a fost un proces lung și plictisitor? Acum este foarte simplu.

Vă vom arăta cum să dezactivezi cu ușurință contul sau să îl ștergeți definitiv dacă ai terminat cu rețelele sociale – da, există o mare diferență între cele două. Pentru a afla mai multe despre acest lucru, precum și pentru a afla cum să eliminați conținut specific din profilul de Facebook, consulta sfaturile de mai jos.

Să recunoaștem: utilizarea Facebook nu face niciun favor pentru confidențialitatea online. Probabil că îți vei aminti de toate marile scandaluri care au avut loc recent.

Fiasco-ul Cambridge Analytica, în care milioane de utilizatori de Facebook și-au recoltat datele, este încă proaspăt în mintea noastră – și chiar dacă Zuckerberg și compania s-au distanțat numind-o „încălcare a încrederii”, gigantul social media a avut propria sa parte din mișcări discutabile.

Exemplele variază de la oferirea de zeci de firme „acces special” la informații sensibile ale utilizatorilor, până la solicitarea băncilor din SUA pentru datele financiare ale clienților lor. După cum se dovedește, nu este foarte dificil să surprinzi Facebook acționând în umbră – pentru că de multe ori.

Este timpul să vă restabiliți confidențialitatea digitală. Să începem!

Înainte de a trece la pasul cu pas, este important să înțelegi cele două opțiuni pe care vi le oferă Facebook atunci când decidezi să iti închidezi contul.

Poți alege fie să dezactivezi profilul, fie să îl elimini complet din existență. După cum probabil poți ghici, prima opțiune păstrează datele pe platformă, în timp ce cea din urmă le șterge complet.

Dacă dezactivezi contul de Facebook:

Nimeni în afară de tine nu îți va putea vedea profilul.
Informațiile specifice, cum ar fi mesajele trimise, vor rămâne vizibile.
Numele tău va apărea pe listele de prieteni, dar numai pentru prietenii tăi.
Numele, postările și comentariile vor fi vizibile pentru administratorii grupurilor la care te-ai înscris.
Vei putea continua să utilizați Messenger.
Poți dezactiva contul atât timp cât vrei, dar conectarea din nou sau utilizarea contului pentru a te conecta la o aplicație / serviciu conectat va determina procesul de reactivare.

Dacă alegeți să ștergi definitiv contul Facebook:

Nu vpoti reactiva contul.
Tot conținutul pe care l-ai adăugat / încărcat pe Facebook va dispărea pentru totdeauna, fără posibilitatea recuperării acestuia (cu excepția cazului în care ai descărcat în prealabil o arhivă a datelor).
Aplicațiile care utilizează contul Facebook nu vor mai fi accesibile prin Facebook Login.
Informațiile specifice, cum ar fi mesajele pe care le-ai trimis prietenilor nu vor fi șterse complet și vor rămâne vizibile pentru ei.
Nu vei putea folosi Messenger.

Facebook îți oferă 30 de zile să te gândești la decizia ta și să anulezi procesul de ștergere dacă te răzgândești. După expirarea acestei perioade, contul și toate datele aferente acestuia vor dispărea pentru totdeauna. Rețineți că poate dura până la 90 de zile până când toate informațiile vor fi șterse definitiv – în această perioadă, utilizatorii Facebook nu vor avea acces la acestea.

Cum să ștergi contul Facebook pentru totdeauna?

1. Accesați pagina de setări Alternativ, puteți să faceți clic pe săgeata din colțul din dreapta sus și să accesați setările de acolo:

2. Click pe Your Facebook Information > Delete Your Account and Information:

3. Va apărea o pagină cu sugestii pentru dezactivarea contului sau descărcarea informațiilor. Dacă nu te interesează nici una dintre aceste opțiuni, click on Delete Account:

4. Se va solicita să introduci parola,apoi faceți clic pe Continue:

5. Și atât! Dacă vreii să anulezi ștergerea, ai la dispoziție 30 de zile pentru a te conecta la cont și a face click pe Anulare ștergere. În caz contrar, trebuie doar să ai răbdare o lună pentru ca al tău cont de Facebook să fie șters definitiv.

Related posts

Leave a Comment