COTLET DE PORC CU CARTOFI GRATINAȚI

Cui nu îi plac cartofii? Mai ales dacă sunt gratinați și îi prepari alături de un cotlet de porc apetisant. Încearcă și tu rețeta pe care ți-o propunem astăzi.

Ingrediente

4 cotlete de porc

150 g cartofi, feliați

450 ml apă fiartă

150 ml lapte

100 g brânză cheddar

ceapă verde tocată, după gust

5 fâșii bacon afumat

2 lingurițe cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Încălzești cuptorul la 200 °C. Condimentezi carnea de porc cu sare și piper, după gust. Rumenești într-o tigaie, timp de 3 minute, pe ambele părți. Într-un vas termorezistent torni apa și laptele. Adaugi cartofii feliați rondele, brânza rasă, ceapă verde și cimbru. Amesteci cu 3 fâșii de bacon, tăiat bucățele.

Așezi cotletele de porc. Acoperi și dai la cuptor, pentru 25 de minute. Mai lași 5-10 minute, fără capac. Presari restul de bacon. Servești cu extra ceapă verde, dacă vrei.

Comments

comments