TARTĂ FRANŢUZEASCĂ, REŢETA ORIGINALĂ

Cunoscută şi sub numele de „quiche lorraine“, delicioasa tartă franţuzească va deveni rapid preferata ta. Este uşor de preparat şi se face cu un blat fărâmicios cu unt. Tarta se umple cu bacon, caşcaval şi pe deasupra se toarnă ou bătut. În plus. Este perfectă pentru a fi servită la micul dejun sau la prânz, dar totodată reprezintă un aperitiv gustos pentru ocaziile speciale.

Tartă franţuzească, reţeta originală – Ingrediente

Pentru blat

160 g făină

½ linguriţă sare

½ linguriţă zahăr

113 g unt nesărat rece, tăiat cubuleţe

45-60 ml apă rece ca gheaţa

Pentru umplutură

225 g bacon, tăiat bucăţele

3 ouă

½ linguriţă sare

2 linguri arpagic tocat, opţional

½ linguriţă piper negru măcinat

1 praf de nucşoară

120 ml lapte

120 g smântână grasă

100 g caşcaval ras (sau brânză Gruyere dată prin răzătoare)

Vezi din acest video cum se prepară cea mai apetisantă tartă franţuzească, după o reţetă originală:

 

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.