Simona Halep a învins-o pe Roberta Vinci, în turul doi de la Madrid

Simona Halep, deținătoarea titlului, s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale turneului WTA de la Madrid, dotat cu premii totale de 5.439.350 de dolari, marți, după ce a trecut de italianca Roberta Vinci cu scorul de 6-3, 2-7, 7-6 (2).

Halep (25 ani, 8 WTA) a obținut victoria în fața italiencei (34 ani, 34 WTA) după o oră și 55 de minute, grație unei reveniri remarcabile în setul decisiv.

Începutul meciului a fost echilibrat, dar Vinci a reușit break-ul la 2-2, însă imediat Halep a câștigat și ea contra serviciului, iar apoi a dominat setul, câștigând cu 6-3.

După un început echilibrat de set secund (2-2), Simona nu a mai reușit să-și facă jocul, a evoluat tot mai crispat, iar italianca a adunat punct după punct, câștigând setul cu 6-2.

În setul decisiv, după ce fiecare a câștigat câte un ghem, Vinci a părut de neoprit, reușind 11 puncte consecutive, iar scorul a devenit 4-1. Italianca a condus apoi cu 5-2 și era foarte aproape de câștigarea meciului. Halep a reușit o revenire formidabilă, a adunat punct după punct și a restabilit egalitatea, 5-5, apoi s-a ajuns în tie break, unde românca a fost mai atentă, a greșit mai puțin și s-a impus cu 7-2.

Halep a reușit 4 ași (Vinci 2) și a comis 3 duble greșeli (la fel ca Vinci), fiecare a avut 28 de winners, dar Vinci a comis 25 de erori neforțate, față de 14 ale româncei.

Comments

comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.