Tehnologie 

Google a făcut SMS-ul mai bun și la fel de sigur ca WhatsApp

După doi ani lungi și complicați, fiecare utilizator Android din întreaga lume (cu excepția Chinei și Rusiei) are acum acces la cel mai recent text care înlocuiește SMS-urile făcute de Google.

Google furnizează direct servicii de chat RC Communication (Rich Communication Services) prin aplicația sa Android Messages pentru oricine îl instalează și îl folosește ca aplicație text implicită.

La fel de important, Google a anunțat că începe în cele din urmă să activeze o caracteristică cheie de confidențialitate: criptarea end-to-end. Pentru utilizatorii de Android care utilizează Mesaje Android, chaturile individuale vor fi în cele din urmă criptate în mod implicit, ceea ce înseamnă că, teoretic, nici operatorii, nici Google nu vor putea citi conținutul acestor mesaje.

Este un pas important în segmentul de confidențialitate, deoarece ar putea însemna că înlocuirea de facto a SMS-urilor va fi, implicit, privată pe smartphone-urile Android, folosită de marea majoritate a oamenilor din întreaga lume.

Related posts

Leave a Comment