Stiri Tehnologie 

Cursurile online, probleme pentru ochi

Cătălina este Online, dar nu este fericita

La fel ca majoritatea copiilor din grupa ei de vârstă, tânără de 14 ani iubește să iasă, să se distreze cu prietenii ei la școală și în cartierul ei. Dar, spre deosebire de alți copii școlari de vârsta ei, nu i-a plăcut niciodată să folosească computerul și să navigheze pe internet.

În ultima vreme, aceasta nu este o alegere pe care o are. De când școlile s-au închis în martie și cursurile au intrat online, Cătălina la fel ca zeci de elevi din toată țara, își petrece ore în șir fixând ecranele strălucitoare ale smartphone-urilor, tabletelor și computerelor.

„Mi-am văzut prietenii folosind social media și petrecând ore întregi navigând pe internet. Nu mi-a păsat niciodată de asta ”, a spus Catalina, eleva la un prestigios liceu din Iasi. „Odată cu statul in casa si invatatul online, nu numai că am creat conturi de socializare, dar m-am trezit lipit de ecrane timp de câteva ore în fiecare zi. Internetul este, de asemenea, singurul mijloc de a ajunge la prietenii mei și de a participa la cursuri online. ”

Cu toate acestea, timpul online al elevei a venit cu un cost. În ultimul timp, a avut frecvent dureri de cap și iritații la ochi.

„Este posibil ca numărul copiilor care ne vizitează să nu fi crescut semnificativ în ultima perioadă, dar va crește, deoarece restricțiile se diminuează”, a spus dr. Roxana Cozubo, medic primar oftalmolog.

De când guvernul a închis toate școliledin întreaga țară, sute de elevi au rămas închisi in case. Având în vedere decalajul digital prevalent în țară școlile în special cele private, au continuat cursurile online prin platforme precum Google Classroom și Zoom, printre alte aplicații.

„Am cursuri online în fiecare zi, cu excepția zilei de sâmbătă”, a spus Cătălina, care a vrut să fie identificată doar prin prenumele ei. „Cursurile mele online rulează aproape cinci ore pe Zoom și mai petrec încă trei-patru ore făcând temele și jucând jocuri online.”

În timp ce cursurile online i-au ținut pe elevi ocupați și i-au ajutat să se țină la curent cu progresele lor, elevi precum Cătălina poartă greutatea unor astfel de cursuri virtuale asupra sănătății sale, ducând la oboseala ochilor, la uscăciune și iritare în ochi.

Cătălina nu este doar unul care se confruntă cu probleme de sănătate din cauza expunerii crescute la gadget-uri de la blocare.

Related posts

Leave a Comment