Stiri Stiri din Lume Travel 

Photography and Travel

A existat un moment cand puteai observa turisti ce au camerele  în jurul gâtului. Dar, datorită smartphone-urilor, aproape toți călătorii au acum în buzunare camere de încredere de înaltă calitate. Cu câteva trucuri, sfaturi și programe de completare, totuși, poți intensifica jocul și poți surprinde următoarea vacanță in imagini cu telefonul mobil care arată ca și cum ar fi fost filmate printr-un obiectiv de înaltă calitate.

O regulă de bază pentru fotografii reușite este regula treimilor – aceasta presupune să împarți scena pe care urmează să o fotografiezi în 3 părți egale atât orizontal, cât și vertical. Din fericire nu trebuie să te chinui să faci asta, ci doar să activezi opțiunea de gridlines din setările camerei foto a telefonului. Liniile orizontale te vor ajuta să păstrezi dreaptă linia orizontului, iar liniile verticale te vor ajuta să plasezi în fotografii obiectele de interes (sau persoanele, după caz) – le poți plasa fie în centrul imaginii, fie la intersecția liniilor. Așa vei obține fotografii echilibrate.

Știm, când ești în vacanță vrei să fotografiezi tot ce vezi, pentru a le păstra amintire sau pentru a le arăta prietenilor și familiei pe unde ai călătorit. Încearcă totuși să îți planifici vizitele și în funcție de lumina de afară – spre exemplu, o fotografie din Turnul Eiffel făcută la apusul soarelui va fi mult mai reușită decât una făcută la prânz, când lumina soarelui este prea puternică și supraexpune totul în jur. Iar dacă îți dorești fotografii portret reușite în vacanța la mare, alege să le faci la răsărit – lumina caldă va oferi o altă aură fotografiei și în plus veți avea plaja doar pentru voi, nu vor mai apărea alte persoane în cadru care să vă strice fotografia.

Camerele foto ale telefoanelor mobile sunt într-adevăr inteligente, însă de multe ori nu își dau seama singure pe ce ar trebui să focuseze, astfel că te poți alege cu fotografii blurate, pe care nu le poți folosi niciunde. Pentru a obține fotografii clare, trebuie doar să apeși pe ecran (tap) în dreptul subiectului pe care vrei să îl evidențiezi în imagini.

Funcția de zoom la telefoanele mobile este un zoom digital – acest lucru înseamnă că scade din calitatea fotografiei pentru a obține o imagine mărită asupra subiectului. Încearcă să mergi mai aproape de subiect în loc să folosești zoom-ul.

Related posts

Leave a Comment