Monden 

Versurile interzise ale lui Bob Dylan vandute la licitatie

Numeroase scrieri ale lui Bob Dylan, inclusiv meditațiile cântărețului despre antisemitism și versurile inedite ale cântecelor, s-au vândut la licitație pentru un total de 495.000 de dolari.

RR Auction, cu sediul în Boston, a declarat vineri (20 noiembrie) că toata colecția deținută în mod privat de regretatul artist de blues american Tony Glover, un prieten și confident de lungă durată al lui Bob Dylan, a fost vândută joi, majoritatea pieselor cheie fiind destinate unui ofertant. a căror identitate nu a fost făcută publică.

Colecția a inclus transcrieri ale interviurilor lui Glover din 1971 cu Bob Dylan și scrisorile lor. Interviurile arată că Dylan avea în minte antisemitismul când și-a schimbat numele din Robert Zimmerman și că a scris „Lay Lady Lay” pentru Barbra Streisand. Dylan, în vârstă de 79 de ani, era apropiat de Glover, care a murit anul trecut. Cei doi bărbați au intrat în muzică în aceeași scenă a cafenelei din Minneapolis. Vaduva lui Glover, Cynthia Nadler, a scos documentele online la licitatie.

Bob Dylan a câștigat Premiul Nobel pentru literatură în 2016, după ce i-a oferit lumii „Blowin’ in the Wind ”,„ Like a Rolling Stone ”,„ The Times They Are a-Changin ’” și alte imnuri ale turbulentelor anii 1960.

Au fost incluse în articolele licitate versuri pe care Dylan le-a scris după ce a vizitat legenda populară Woody Guthrie în mai 1962. Liniile, care nu au fost făcute publice până luna trecută, citeau:

„Ochii mei sunt crăpați Cred că am fost încadrat / parcă nu-mi amintesc de sunetul numelui meu / Ce te-a învățat am auzit pe cineva strigând / Te-a învățat să te rotiți și să vă învârtiți dezvăluie, respectă și pocăiește bluesul / Nu Jack, m-a învățat cum să dorm în pantofii mei. ”

Într-o conversație din 1971 cu Glover, Bob Dylan a discutat de ce și-a schimbat numele, spunând: „Mulți oameni au impresia că evreii sunt doar împrumutători de bani și negustori”.


Pictograma Verificată de Comunitate

Related posts

Leave a Comment